Over

Restaurant Café Modern

Restaurant Café Modern is een Restaurant, Café, feestzaal en een terras. Gelegen in een prachtige omgeving in de driehoek tussen Maastricht, Luik en Aken. Restaurant Café Modern is ook een uitstekend vertrekpunt voor wandelingen in de Voerstreek, Zuid-Limburg of het Land van Herve. De feestzaal van Restaurant Café Modern, het oude patronaat van Teuven, Patria genaamd, is uitermate geschikt voor evenementen, feesten, bruiloften etc., maar ook zeker geschikt voor de zakelijke markt c.q. vergaderingen.

Het dorpje Teuven zelf alleen al, is curieus. Van 1794 tot 1815 door Frankrijk bezet. In 1830 werd Teuven deel van de Belgische provincie Luik. In 1961 een enclave van de Provincie Limburg, deel van het Gewest Vlaanderen.

De absolute bezienswaardigheid is echter onze oude dorpsschool. Omgetoverd in “Restaurant Café Modern”. Ingericht met een stevige knipoog naar vervlogen tijden. Waarom die naam “Modern” vraagt u zich wellicht af. In de 50ties begonnen de jaren van Modern(isering)…. De tijd van de definitieve verandering. Men verlangde naar vernieuwing. In muziek, levensstijl, mode maar ook de inrichting van het huis. We keken graag naar invloeden uit Amerika en genoten van Fred Astaire, Carry Grant, Grace Kelly, Audrey Hepburn en niemand minder dan Marilyn Monroe. We vulden onze (Pastoe)kasten (nieuw design; realisme) met tupperware; zagen meisjes met suikerspinhaar; droegen houtjes-touwtjes-jassen; Unox introduceerde Smac en Parijs was hot!

Restaurant Café Modern laat u graag aan deze tijd herinneren. Een bijzondere ambiance. U treft hier interessante mensen, muzikanten, schilders, acteurs of zomaar een schrijver, geconcentreerd bezig aan een nieuw werk.

Hier zit men gezellig samen, drinkt een van de Belgische Abdij- of speciaalbieren en geniet van de specialiteiten van de kaart, die onze gedreven chefs in de keuken graag voor u bereiden.

Translate »